Sultanbeyli Elektrostatik Toz Boya

Sultanbeyli atölyemizde uzman ekibimizle elektrostatik toz boya işlerinizi yapmaktayız. Sultanbeyli elektrostatik toz boya, sultanebeyli toz boya ve sultanbeyli statik toz boya firmasıyız. Statik toz boya ihtiyaçlarınız için sultanbeyli' deki iş yerimizde hizmet vermekteyiz.

Elektrostatik Boya Nedir

Toz boyaların ortaya çıkışı genellikle, 1960-70'li yıllarda çevresel ve ekolojik duyarlılığın ortaya çıkışıyla bağdaştırılır. Elektrostatik toz boyama, yeni bir boya teknolojisi olarak elektrik malzemeleri yalıtımı yapma ve arttırılmış dayanıklı boru kaplama amacı ile 1960'lı yılların başında uygulanmaya başlandı. Ancak elektrostatik toz boyama metodu tam anlamı ile kaplama dünyasına 1965’te girmiştir.

Sultanbeyli elektrostatik toz boyama solvent içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme, son kat boya tabakasını oluşturan çok ince toz boya partikülleridir. Sultanbeyli Toz boya, boya kabininde özel boya tabancaları vasıtasıyla atılır. Tabancadan geçerken elektrostatik yüklenen toz boya partikülleri kabin içinde boyanacak malzemeye yapışır ve kaplama işlemi gerçekleşmiş olur. Toz boyanın malzeme yüzeyine tam olarak yapışabilmesi için malzemenin de çok iyi bir şekilde topraklanması gerekir.

sultanbeyli elektrostatik toz boya uygulama
sultanbeyli elektrostatik toz boya uygulama

Elektrostatik Toz Boyayı Fırınlama

Toz boya fırınları, sultanbeyli elektrostatik yöntemle kabin içerisinde boyanmış parçaların pişirilmesi ve boyama işinin tamamlanması için kullanılan aygıtlardır. Toz boyanın pişirilmesi işlemi, fırının her yerine ulaşan sıcak hava akımı sayesinde gerçekleşir.

Elektrostatik Toz Boyayı Fırınlama Çeşitleri:

  • Konveksiyon Fırınlar
  • Kızılötesi Fırınlar

Konveksiyon fırınlar günümüzde en çok kullanılan fırınlardır. Konveksiyon fırınlarında parçayı ısıtmak için ortam havası elektrik yardımıyla veya gaz yakılarak ısıtılır. Isıtılan hava fırın içinde, bir hava akımı yaratılarak yayılır. Endirekt yanmalı (Brülörlü) fırınlarda, gaz ayrı bir yerde yakılıp, ısıtılan hava fırın içine verilirken, ‘Direk Gaz’ fırınlarda yanan gaz direk olarak fırının içine verilir. Endirekt gaz fırınlarında gaz artıkları boya filmine ulaşmayacağından, daha az kusurlu bir yüzey elde edilebilir. Direk Gaz fırınlarda kusursuz bir yüzey için kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş toz boyalar da her renk ve efektte mevcuttur.